FAQ

Vad är Gelnaglar?
- Gel är en kemisk akrylat i gelform som härdar (blir hårt) i UV-ljus. Det kan låta lite läskigt men alla REQa nagelprodukter är  helt ofarliga så länge de används på rätt sätt. Gelen skulpteras på antingen naturlig nagel (förstärkning), en plasttipp eller mall (förlängning).

Hur länge sitter mina gelnaglar?
- Gelnaglar sitter tills man tar bort dom, Om man går på återkommande återbesök och hanterar sina naglar väl. Väntar man för länge mellan återbesöken och låter materialet växa ut för långt så kan de gå av lättare på grund av obalans. Man ska aldrig använda sina naglar som verktyg, till exempel för att öppna kartonger eller läskburkar. 

Hur tar jag bäst hand om mina gelnaglar mellan besöken?
- Olja naglarna dagligen med nagelolja och använd dem inte som verktyg är två bra regler att hålla sig till. Andra saker som kan vara bra att komma ihåg är att smörja in händerna ofta med handcreme och att inte ha händerna allt för länge i vatten (duscha och diska är inga prodblem). Ska du bada eller på nått annat sätt ha händerna i vatten länge så använd plats/gummihandskar, annars kan vattnet tränga emellan nageln och gelen och materialet släppa. 

Kan jag ha gelnaglar om jag är gravid?
- Det beror på. Dina naturliga naglar, så som resten av kroppen, påverkas av hormoner. När man är gravid, i puberteten eller övergångsåldern så kan hormonerna göra att naglarna producerar mycket naturlig olja och ett överflöd av naturlig olja kan leda till att materialet sitter sämre. Däremot kan effekten av en graviditet också leda till att naglarna sitter bättre än aldrig förr. Jag kan därför erbjuda dig en kostnadsfri "provnagel" som du har i 1-2 veckor, sen kan du komma tillbaka så får vi se hur materialet sitter på, sitter materialet bra så kan vi göra en behandling. 

Kan jag diska, ducha och bada?
- Det är inga problem att ha konstnaglarna i kontakt med vatten kortare stunder, så som i duschen och ta hand om middagens disk. Ska du ta ett långt bad eller på nått annat sätt ha händerna i vatten längre så använd helst plats/gummihandskar, annars kan vattnet tränga emellan nageln och gelen och materialet släppa.

 

Vad ska jag tänka på innan mitt besök?
- Det är viktigt att, när du bokar din tid, informerar om du har något material sen innan på naglarna, är nagelbitare eller har någon annan problemnagel (som naglar som växer mycket uppåt - skidbackenagel, nedåt - klonagel osv) Detta är för att jag behöver lite extra tid på din behandling! Ta också bort om du har nagellacksrester på naglarna. 
Om du äter starka mediciner, är gravid eller diabetiker är detta också bra för mig att veta.

Vad gör man på återbesöken?
- Vi filar ner materialet ovanifrån så att all dekoration försvinner, preppar utväxten och skulpterar upp nageln med valfri dekoration igen. Vill man ha Permanent fransk så filas materialet ner mer (till 90%) och därefter bygger vi upp en fransk i materialet. 

Kan jag ta bort naglarna själv?
- Nej! Din naturliga nagel är uppbyggd av flera flera lager av nagelceller i såkallade nagelplattor. När man själv river/petar bort materialet från nageln så drar materialet med sig de översta lagren nagelceller från din naturliga nagel och din naturliga nagel blir väldigt tunn och skör. För att få en fin nagel efter du tagit bort ditt material så gå till en diplomerad nagelterapeut/teknolog. Jag filar ner materialet försiktigt tills man når nagelplattan, sedan får du en minimanikyr på den naturliga nageln.

Jag har skadade naglar, kan jag ha nagelförlängning ändå?
- Det beror på skadan, har du bakterieinfektioner eller öppna sår i eller runt nageln kan det vara direkt farligt att applicera konstmaterial. har du sprickor eller andra småskador i naglarna är detta inga problem.

Jag biter på mina naglar, kan jag ha nagelförlängning ändå?
- Absolut! Det är dock viktigt att du säger detta när du bokar din behandling eftersom jag behöver få mer tid för att preppa nageln. När man är nagelbitare och får material på nageln så växer nästan alltid nageln fortare och du kan därför behöva tätare återbesök till en början. 

Hittar du inget svar på din fråga?

Skicka gärna din fråga via frågeformuläret eller via facebook så svarar jag på den så fort som möjligt!