Spraytan

Ska du på semester, gifta dig eller vill få en temporär gyllene bränna av annan anledning utan att utsätta huden för solens/solariets strålar och skadliga kemikalier? Då är Nouvatan Spraytan kanon för dig! Nouvatan innerhåller helt ekologiska aktiva ingridienser och den reaktion som händer på huden är helt naturlig!

Det är jätteviktigt att du scrollar ner och läser igenom förberedelserna och hur du får bäst resultat av din spraytan innan du bokar!

 

Hur länge håller en Spraytan?

En spraytan håller i ca 7-10 dagar, för att brännan ska hålla så länge som möjligt så är det viktigt att förbereda kroppen nogrant enligt instruktionerna längre ner på sidan samt att ta hand om huden efter besöket.

Vad är Nouvatan?

Jag använder mig av märket Nouvatan som har störst utbud på Svenska marknaden. På 7 olika nyanser från 6-20%DHA kan jag anpassa färgen efter ditt pigment samt önskemål. Du kan få en bränna som verierar sig från "svensk sommar" till "tre veckor i Karibien". Möjligheten finns också för "express tan" om du vill ha brännan redan till kvällen!

Nouvatans produkter är framtagna av 100% naturliga aktiva ekologiska ingridienser och alla produkter är alkohol och parabenfria. Den viktigaste ingrediensen är DHA eller Dihydroxyacetone, det färgfria sockret i tanning vätskorna. Sockret reagerar på huden som sockret i ett äpple när man bitit det: brunt. DHA-vätskan är i sig ofärgad men för att jag ska se vad jag gör när jag sprayar så är det en foundationaktig ton tillsatt som sedan avlägsnas vid första duschen (OBS, läs mer om hur du behandlar din spraytan efter behandlingen längre ner)

Hur går det till?

 

Du kommer till mig på salongen där vi först och främst går igenom dina förväntningar och vad du vill ha för resultat. Det är jätteviktigt att du inte har några produkter alls på huden och vi kommer försäkra oss om att du inte har det innan vi sätter igång. Detta för att produktrester som deodorant, parfym, lotion, smink och duschtvål m.m kan lämna gröna fläckar i stället för brunt när de reagerar med tanningvätskan.

Efter konsultationen så får du göra dig i ordning inför spraytanen i ett avskärmat utrymme. Du väljer själv helt vad du har på dig under spraytanen, men tänk på att även den smalaste armlänken kommer synas i brännan så ta av allt du inte vill ska lämna en linje, man kan stå i bh och trosor, bara trosor eller bikini, vissa vill även vara helt nakna. Har du underkläder eller badkläder på dig så kom ihåg att de bör va mörka och helst av bomull eller liknande. Tanvätskan går jättebra att tvätta ur på 40 grader ur "vanliga material" men kan missfärga ljusa färger av syntetmaterial såsom bh-band, spets, silke osv. Ta hellre på dig något du inte är jätterädd om. Du kommer få underfotsskydd utav mig och det finns även vissa andra skydd om du vill ha det. 

När du är klar så ber jag dig ställa dig i tältet där själva sprayandet utförs. Jag är profsutbildad spraytanartist och jag vet att det kan kännas obehagligt första gången. Så kom ihåg att jag är inte där för att syna din kropp alls utan för att utföra ett så bra jobb som möjligt.

Jag kommer be sig att ställa dig i olika ställningar för att komma åt överallt och sedan får du stå och torka en liten stund innan du kan klä på sig igen. Sedan är behandlingen klar! Alla spraytanvätskor måste verka i 8 timmar innan den sköljs av i vatten, var därför noga att huden inte kommer i kontakt med vatten alls under de timmarna! Sköljs huden innan det så blir resultatet ljusare än tänkt.

Förberedelser:
*Du bör duscha och exfoliera/peela/skrubba huden helst 1 timme innan behandlingen eller så nära inpå behandlingen som möjligt med ljummet vatten ( Peelingen gör så att huden suger åt sig färgen bättre samt ser till att färgen håller sig längre och även avtar jämnare då du får bort döda hudceller med peelingen)
*Exfoliera gärna med skrubbhandskar då peelingkräm kan innehålla olja som kan täppa till och kan göra så att spraylösningen inte kan penetrera huden
*Fukta huden med lotion dagen innan ( inte samma dag!)
*Färgning av bryn/fransar bör göras 2 dagar innan spraytan
*Fransförlängning bör göras närmast 2 dagar innan spraytan
*Raka/Vaxa minst 24 timmar innan spraytan
*Att sola i solarie INNAN spraytan öppnar upp hudens porer och möjliggör huden att absorbera spraytan ingredienserna bättre, vilket resulterar i djupare bränna

Samma dag:
*Ingen kräm på kroppen/behandlingsområdet
*Ingen parfym/deodorant
*Inget smink
*Eventuella smycken tas bort
*Löst sittande mörka kläder
*Mörka underkläder
*Kvinnor-Sport behå och bygelbehå är inte att rekommendera. Lös bikiniöverdel kan man isånnafall ha
*Ha gärna öppna flip flops direkt efter-Strumpor och gymnastikskor är inte att rekomendera

Efter Spray-tan:
*Under din första dusch kommer överskottet av färgen rinna av
*Direkt efter behandlingen bör man inte ha smink, hudkräm, parfym, deodorant eller andra produkter på huden. Dessa kan påverka absorberingen av DHA.
*Vänta 8 timmar innan du duschar eller tvättar händerna för full utvecklig av färgen. Kan du undvika duschning samma dag så håller färgen i sig ännu bättre.
*Gnugga inte huden med handduken, utan badda bara kroppen med den
*Undvik sport och aktiviteter där du svettas mycket
*Undvik varma bad samt oljebad
*Dusha inte väldigt varmt, utan föredragsvis ljummet-gnugga och skrubba inte huden-Använd tvål/duschkräm endast där det är nödvändigt
*Spraya inte parfym rakt på dekolletaget-Detta kan resultera i ojämnheter